Aktiviste Greenpeace na elektrárně Chvaletice, 3.10.2016

Aktivisté Greenpeace na chladicí věži ve chvaletické elektrárně

Zajímavosti & události

    V pondělí 3.10.2016 v ranních hodinách proniklo 11 členů hnutí Greenpeace do areálu chvaletické elektrárny a následně obsadili jednu z chladicích věží. Elektrárna je momentálně zhruba do konce října odstavená z důvodu plánované modernizace i nedávného požáru, nedošlo tak k narušení jejího provozu.

Po poledni vyvěsili aktivisté na věži první část transparentu, v úterý plánují vyvěsit druhou část. V poledních hodinách proběhla na parkovišti diskuze mezi zaměstnanci elektrárny a dalšími členy hnutí, kteří byli přítomni, nesetkala se však s pochopením, ozýval se nesouhlasný pískot.

Greenpeace se snaží vyzvat politiky i veřejnost, aby odmítli rekonstrukci a elektrárna byla následně odstavena. Policisté se snažili s aktivisty vyjednávat, zatím bezvýsledně, aktivisté jsou připraveni strávit na věži více dnů.

Množství informací i dalších postřehů – včetně VIDEA aktivistů pořízeného přímo na chladírenské věži – můžete sledovat na webu iDNES (klikni)

Další videa přímo od aktivistů pohybujících se na chladící věži elektrárny – včetně občasného živého vysílání můžete sledovat přímo na FB stránce Greenpeace.cz (klikni)

 

 

Děkujeme, že sdílíte i tento příspěvek!